Mauds Plekje - zorg op maat voor kinderen van 4 tot 18+ met een extra zorgvraag

Vroeger was dit de boerderij

Mauds Plekje is gevestigd in een meer dan honderd jaar oude voormalige boerderij aan een rustig zijstraatje in Serooskerke. Achter het gebouw is een enorme tuin met een moestuin en heerlijke plekjes om tot rust te komen.

Met Storm - de Bordercollie, de drie katten en andere beesten is er altijd nog wat omhanden.

Moestuin

Achter de oude boerderij ligt ook nog een  moestuin en een grote weide waar heerlijk buiten gespeeld kan worden met trampoline, vuurplaats en een schommel.

Binnenshuis is in de oude schuur een van de ruimtes omgetoverd tot speelkamer met voor iedere leeftijd en niveau genoeg te doen. Kortom een klein kinderparadijs.

Echte zorg op maat

Maud Fredrikze heeft een onderwijsachtergrond en ruim 35 jaar ervaring in het begeleiden van kinderen met een extra zorgvraag. Haar grote kracht is dat ze als zelfstandige zorgaanbieder heel breed ondersteuning en begeleiding kan geven, zowel op de boerderij als bij de kinderen thuis, maar ook op school. 

Doelgroep

De doelgroep bestaat uit kinderen, jeugd en jong volwassenen in de leeftijd van 4-20 jaar, die extra begeleiding en ondersteuning of stimulering nodig hebben. Er zijn logeerkamers zodat er ook wat langer verbleven kan worden. Het woonhuis is niet speciaal aangepast maar betrekkelijk rolstoel-vriendelijk.

Er wordt één op één gewerkt of met een kleine groep van maximaal 5 kinderen.

Respect voor ieders eigenheid staat centraal in alles wat er gedaan wordt.

Vakantietijd

Afhankelijk van de vraag, tijd en leeftijd wordt er in weekenden en schoolvakanties van alles ondernomen. Dat kan zijn gewoon thuis op de boerderij, maar we gaan ook regelmatig (langer) op stap als de groep dat aan kan. Bezoekjes aan speeltuin, zwembad en musea, wandelingen in het bos of naar het strand. Lekker ergens gaan eten of juist met elkaar een maaltijd koken. Kamperen, naar een vakantiepark. Ook een oertijd-project in de zuid-limburgse bossen is een geliefd doel voor een paar dagen weg. 

Streven is om zo min mogelijk met 'schermpjes' te doen, maar lekker veel buiten te zijn en te bewegen. 

PGB en Zorg in Natura

Mauds Plekje levert bij voorkeur zorg op basis van PGB.

Mauds Plekje is per 1 februari 2017 aangesloten bij Stichting Zorgboeren Zuid (SZZ) zodat vergoeding via Zorg in Natura ook tot de mogelijkheden behoort.

Hiermee voldoet Mauds Plekje aan de kwaliteitseisen voor Jeugdhulp zorgverleners.

Contactformulier

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.